Pressemeldinger

Ny styreleder i Bjelland Næringsutvikling AS

Åsmund Mjåland tar over som styreleder i Bjelland Næringsutvikling AS (BNU)

Torsdag 2. april ble det avholdt generalforsmaling i Bjelland Næringsutvikling AS. Her ble Åsmund Mjåland valgt som nye styreleder i BNU.

- Jeg har latt meg begeistre av den entusiasmen og drivkraften som har vært rundt Bjelland Næringsutvikling AS. Det har vært et enormt fokus på steds- og næringsutvikling i Bjelland de siste årene, og det har vært en fryd å følge fra sidelinjen. Det blir spennende å komme tettere på disse prosessene i rollen som styreleder i BNU. Sier Mjåland.- Jeg er ikke selv fra Bjelland, men jeg har et stort hjerte for bygda. Grunnen til at jeg ønsker å bruke tid på dette er fordi jeg tror vi kan skape mange suksesshistorier fra det som skjer i Bjelland. Bjelland har bare gode forutsetninger for å lykkes med det arbeidet som er lagt ned. Nå skjer det ting i bygda. Sier Mjåland.

Åsmund Mjåland er for tiden jusstudent og sitter også i kommunestyret i Lindesnes. Han er opprinnelig fra Fidje i Laudal.

Ekstragiv Bjelland Fase II

Nå kommer fokuset til å være på å skaffe midler for 2020 til å fortsette prosjektet Ekstragiv Bjelland Fase II. Prosjektet går over tre år og fikk støtte for to år fra Marnardal kommunestyre i 2018. Midlene for 2020 må søkes i år.

Se vedlegg for prosjektbeskrivelse.

- Prosjektet har hatt ringvirkninger for Bjelland. For å kunne fortsette i dette sporet er vi avhengig av støtte fra aktører som drar prosjektet sammen med oss.

Arne Roland gir seg som styreleder

Arne Roland er en av grunnleggerne av BNU og har sittet som styreleder i mer enn to år, men han velger nå å sende stafettpinnen videre.

- Jeg synes vi har fått i gang mye bra de siste årene og er godt forøyd med det vi har oppnådd så langt. Dette er imidlertid langsiktig jobbing og krever mye innsats og tid. Jeg er selv nå involvert i flere spennende prosjekter som krever min fulle oppmerksomhet, og jeg ble dermed svært glad da Åsmund Mjåland sa seg villig til å avløse meg i rollen som styreleder.

Roland fortsetter som ordinært styremedlem i BNU.

Åsmund Mjåland kan nåes på 94812673 eller aasmund.mjaaland@gmail.com for ytterligere kommentarer.

Les mer i Lindesnes Avis: https://www.l-a.no/nyheter/i/BRKryg/blir-styreleder-i-bjelland-naeringsutvikling?fbclid=IwAR1o1bw3Nq376EFiqNZtKTavXi-bBK-jqIz3PXXXesbppVJr6PZq1PleXJk

(Lagt inn av Gidske Rue 03.04.2020)


Presseinformasjon: kompetanseuka på Bjelland Uke 44 2019

I dag setter Gründeruka i Agder i gang. Bjelland Næringsutvikling er med for andre år. En rekke arrangementer og aktiviteter vil skje i løpet av denne uka.
Kontaktperson:
Liz Rekve
Prosjektleder - Ekstragiv Bjelland
Bjelland Næringsutvikling AS
Mobil +47 91374694

www.bjellandutvikling.no 

facebook: @bjellandutvikling


Tirsdag kveld brukes til å oppdatere folk i bygda og andre interesserte om det som skjer, da er oppdatering av framdrift på Flerbrukshallen, planene for ladestasjonen på planen. Det kommer informasjon om en rekke publikumsretta aktiviteter som julemarked og julekonsert. Vi informerer om framdriften i prosjektet Ekstragiv, vi snakker om folkedemokrati og folk fra rådmannens stab i Nye Lindesnes kommer opp og snakker om mulighetene og tiltakene for å gjøre Bjelland hørbar fra "dalstroka innafor". Vi får også høre om utviklingen og renoveringen av Ungdomshuset, og informasjon om Bjellands nye møte&spisested Grillsentralen. Det blir en livlig kveld, avisa burde komme! Tirsdag 29.10 Bedehuset i Bjelland kl 19.00.


Onsdag kommer Eirik Leirgulen fra WebCode og fortsetter kompetanseutviklinga til en rekke folk fra regionen - fra Lyngdal og Setesdal og mange fra omegn. Det blir gøy og også en form for nettverksmøte for folk som ikke har snakka mye sammen. Onsdag 30.10 Bragastova/Bjelland co-work kl 19.00.


Torsdag er dagen for dem som tror at skogen er framtida. Da kommer folk fra AT SKog/tenk Tre, produsenter av tre, vi får høre nyheten om Norsk ved og bioproduksjon og deres utviklingsplaner i Bjelland, i tillegg kommer arkitekter fra Stiv Kuling, Innovasjon Norge, Hamran Design forteller om bruken av tre i interiøret på Under. Torsdag 31.10 Bedehuset i Bjelland kl 19.00.


Fredag har vi vår årlige idévrimling når elevrådet og eldrerådet setter seg ned og ønsker seg hvordan Bjelland skal utvikle seg. I fjor kom det inn over 50 forslag på hva som kan forbedres og gjøres i bygda. Artig fokus når barn og unge og eldre sitter sammen. Fredag 1.11 Bragastova/Bjeland co-work kl 11.00.


Lørdag har vi satt sammen et kraftlag av folk fra Visit Lindesnes, Friluftsfestivalen i Bjelland, den nye villmarksmessa og festivalen Høyt og Vilt, Adventure Norway, Tell Toppturer, m.fl. Fokuset er friluftsliv. Friluftsliv som turistmagnet, folkehelsefremmer, familieaktiviteter, integrerer mv - det blir mange fasetter av friluftsliv. Lørdag 2.11 Bragastova/Bjelland co-work kl 15.00.


Søndag er "rosinen i pølsa" når Torgny Sandland nok en gang forteller oss den spennende historia om Bjelland Kyrkje (bygd 1793). Med morsomme anekdoter og sann kjærlighet forteller (snart 80 år) Torgny oss historien. Søndag 3.11 Bjelland Kyrkje kl 12.00.

Lagt inn av Gidske Rue 28.10.2019