Permanent loppemarked?

01.09.2016

Lag og foreninger i Bjelland har hatt stor suksess med det årlige loppemarkedet. Kan det gjøres mer ut av det?

Forslag:

Vekst Eiendom har et rom på ca 25 m2 som står ubenyttet innenfor biblioteket på butikken. Merkur-programmet skal ha en kampanje i oktober som heter «Handle Lokalt 2016». Poenget med den kampanjen slik jeg forstår er å skape mer aktivitet og bevissthet rundt lokalbutikken. I presentasjonen av den kampanjen, så skriver de blant annet: «Butikkane blir utfordra til å få lokale lag og organisasjonar med på å skape aktivitet i og rundt butikken. Det er viktig å få fram at butikken er bygda sitt service-senter.»

Det var denne formuleringen som satte meg på en idé; hva om lag og foreninger ble utfordret til å etablere et «fast loppemarkedet» i det lokalet som står ledig i dag og ikke er til noe nytte?

Jeg tenker at dette kan fungere slik at det lages en fast dag/tidspunkt hver uke der folk kommer å leverer «lopper». Då må noen frivillige fra de forskjellige foreningene komme å ta imot, sortere, organisere og prise «loppene». Jeg tenker at dette i seg selv kan være positivt og gi mange (eldre?) en anledning til å komme sammen og gjøre noe som er veldig samfunnsnyttig.

Jeg tenker videre loppemarkedet må være ubetjent, men at det kanskje kan gå an å lage en avtale med butikken om at de tar imot betaling, og at Jokeren får en (god) andel av salget. Tror jo ikke at det ville bli et vanvittig salg, men fordelen Jokeren er jo at det kanskje er flere som stikker innom for å se på loppemarked/bruktmarked, og at de samtid da kanskje vil handle dagligvarer?

Målsettingen måtte være å sikre at det er fine og gode «lopper» til salgs for en billig penge, og at dette loppemarkedet/bruktmarkedet ble kjent for å ha skikkelige varer. Annonsering/markedsføring kan skje gjennom sosiale medier og nettside.

Jeg tenker at noe slikt som dette må passe godt til Merkur-programmet sin målsetting om å skape mer «liv» rundt butikken, og at det dermed kanskje er mulig å søke midler/støtte fra Merkur hvis det er utgifter i etableringen som må gjøres (vet det er mulig å søke om opp til 50 000,- på en enkel måte)?

Publisert av: Arne Roland

Status pr. dato: Forslaget er sendt til styret i Vekst Eiendom og de vil ta en diskujon om dette er mulig å realisere.